Baner

Värdering

Kostnadsfri, muntlig värdering.

Mäklararvode

Villor, tar vi ett fast arvode 35 000 kr inkl moms oavsett slutpris.

Bostadsrätter tar vi ett fast arvode på 25 000 kr inkl moms oavsett slutpris.

Andel av bostadsrätt (andelsboende)) är en rikstäckande tjänst där vi tar hand om hela försäljningen av din andel av bostadsrätt med fullt mäklaransvar. Vårt arvode är 6 200 kr inkl moms (vid försäljning) Hemnet tar en avgift på 300 kr inkl moms (vid uppstart). Hemnet fakturerar säljaren/ägaren direkt. På Hemnet måste man vara med. Vi har stor erfarenheter, är pålästa och kan Brf.Capri, Kosteröarna, Brf.Solkoster, Brf.Villa Maritime. Brf.Högfjället, Brf.Hemfjällsbyn, Skogsfåglarna, Storfjällsbyn, Brf.Tandådalen, Brf.Fjällsätern. Brf.Fjällbyn, Brf.Fjällvattnet, Brf.Fjällkällan, Fjälllien.

Sälja

Nyckeln är att hitta många spekulanter och rätt köpare. NETHEM annonserar på de största marknadsplatserna bl.a. Hemnet, Boneo, Booli, Blocket, Bovision, HittaHem, Nethem, Sjöhem. Från vårt köparregister av tidigare intressenter/budgivare på liknande objekt gör vi mail utskick (vid uppstart). Vi får hitta ett lagom utgångspris och sedan använder vi budgivning även med SMS och på webben, vi framför alla bud till er (ni kan även följa budgivningen på mobilen och webben) och sedan är det helt och hållet ni som bestämmer när vi avslutar affären

Mäklararvodet är inte alltid det viktigaste

Tänk på att när du anlitar en mäklare lägger du ett väldigt stort ansvar i den mäklarens händer. Denna person (registrerad fastighetsmäklare viktigt) skall hjälpa dig att få så bra betalt för din bostad som det bara går på rådande marknad. Din bostad kan vara värd flera miljoner kronor. Det innebär att minsta lilla snedsteg av mäklaren kan innebära att du kanske har gått miste om upp till flera hundra tusen kronor när försäljningen är över.

Avdragsgillt

Glöm inte att Nethems mäklararvode är avdragsgillt i deklarationen, likaså Hemnets kostnad 300 kr inkl moms.

Det innebär att du minskar din vinst genom att göra avdrag för mäklararvodet i deklarationen. Därmed minskar du den skatt som du ska betala för din vinst Man kan lite förenklat säga att skatteverket betalar 22 % av det mäklararvode som du betalar när du gör en vinst.