Miljöbild

Brf.Fjällvattnet. Vecka 29 Hus 22

Fjällvattnet, Tännäs

Brf.Fjällvattnet. Vecka 29 Hus 22

Brf.Fjällvattnet. Vecka 29 Hus 22 Det går bra att även köpa vecka 30. Hus 22.samma ägare/säljare.Fällvattnet har 38 st välutrustade timmerhus med 4+2 bäddar, exklusivt placerade på en halvö i sjön Vattnan. Stugorna är på 56 kvm med 2 sovrum, kök, storstuga med bäddsoffa och ny braskamin, hall, badrum med dusch, torkskåp, förråd och altan. Bytesdag är lördagar. Parkering med motorvärmaruttag. Servicehuset; Sauna, storstuga med eldstad, TV, biljard, spel, biblotek, tvättstuga. Grillkåta, båt-och kanoter, cyklar, badbrygga. Brf Fjällvattnet i Funäsdalsfjällen bildades våren 1977 och ligger fridfullt i vildmarken på en halvö i sjön Vattnan, omgivet av massor av fiskevatten. En utmärkt utgångspunkt för vandrings-, skid-, bär-, svamp- och fisketurer. Med fritidsbyns snövessla kan gästande skidåkare tolka till Bergvallens Våffelstuga uppe på fjället. Föreningen består av 38 friliggande timmerhus samt gemensamhetsanläggningar. Alla timmerhus är ritade av arkitekten Ralph Erskine. Läs mer om Ralph Erskine på wikipedia (För den som vill veta mer om Ralph Erskine kan titta i SVT’s Öppet Arkiv under denna länk: http://www.oppetarkiv.se/video/1274763/erskine) När du köper en andel i Fjällvattnet köper du inte bara andelar av bostadsrätt i ett välutrustat timmerhus/fjällstuga. Du är delägare i fastigheten/marken/tomten med sjöläge sjön Vattnan, servicebyggnaden, receptionen med liten kiosk, sällskapsrum, biljard, solarium, sauna, tvättstuga, lekhörna, skidverkstad anläggningar för sport och fritid bryggor, kanoter, båtar. Saker som gör fritiden lyckligare, innehållsrikare och bekvämare. 2 mil sydväst om Tännäs, på en halvö i sjön Vattnan, ligger stugbyn Fjällvattnet med 38 friliggande stugor. Stugbyn gränsar till Rogens naturreservat vilket många beskriver som Sveriges sydligaste vildmark. Här finns möjlighet att hyra en stuga eller köpa andelsveckor. Din andel av bostadsrätt till stugan äger du och din familj för all framtid. Du kan överlåta den, hyra ut den eller kanske byta vecka med annan medlem i föreningen.

Fakta

Utgångspris
25 000 kr
Fast.beteckning:

Brf.Fjällvattnet. Vecka 29 Hus 22

Rum

3 st

Boarea

56 m²

Byggnadstyp

1-plan i massiv timmer

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Jorma Kerki

0705-422622

jorma@nethem.se

Vägbeskrivning

2 mil sydväst om Tännäs, på en halvö i sjön vattnan, ligger stugbyn Fjällvattnet med 38 friliggande stugor. Stugbyn gränsar till Rogens naturreservat vilket många beskriver som sveriges sydligaste vildmark. BIL: Avstånd från Stockholm 58 mil, Sundsvall 30 mil och Göteborg 66 mil BUSS: Härjedalingen och Fjällexpressen FLYG: Röros (Skyways) och Sveg (Nextjet) TÅG: SJ.

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Välutrustade timmerhus med 4+2 bäddar, exklusivt placerade på en halvö i sjön Vattnan. Stugorna är på 56 kvm med 2 sovrum, kök, storstuga med bäddsoffa och öppen spis, hall, toalett med dusch, torkskåp, förråd och altan. Standarden i husen hålls efter, det finns en underhållsplan som man hela tiden följer vad gäller upprustning. Nya badrum i alla hus och installation av nya braskaminer är genomfört.

Tomt

Är det utförsåkning man är intresserad av så finns det mycket att välja för hela familjen, Funäsfjällen är nämligen namnet på Sveriges tredje största skidområde. Här hittar vi orterna Ramundbegen, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen,Tännäs, Fjällnäs, Hamra, Tänndalen och Funäsdalen. Det finns också en "barnlift" som är tillgänglig utan kostnad för andelsägarna. 2 mil sydväst om Tännäs, på en halvö i sjön vattnan, ligger stugbyn Fjällvattnet med 38 friliggande stugor. Stugbyn gränsar till Rogens naturreservat vilket många beskriver som sveriges sydligaste vildmark.

Bilplats

Gott om platser till bilen.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd

Drift per år

2 565 kr/vecka och år är driftkostnaden, tillika årsavgiften, inget mer tillkommer. När du köper en andel av bostadsrätt blri du delägare av servicebyggnaden receptionen, kiosk, sällskapsrum, biljard, sauna, tvättstuga, lekhörna, skidverkstad, hemmabacketillgång till trådlöst internet. Vid bryggan ligger båtar och kanoter för fritt nyttjande, skkidspårning, hemmabacke, fiske.

Övrigt om närområdet

Ägandet ger oss precis lagom med semesterveckor och vi får uppleva två årstider i huset, det uppskattar vi. För oss är det viktigt att kunna koppla av på riktigt. Det kan vi i vårt hus. När vi åker upp är det bara gemenskap, tid för varandra, vila och uppladdning som gäller – inte renovering, målning eller annat arbete. Allt sådant löser föreningen Brf.Fjällvattnet, det är skönt. Tips, köp samma andelsveckor i olika hus med andra familjer, vänner, släkt ni vill umgås med och ni träffas varje år. Vi är övertygade om att ni kommer trivas och ha många lyckliga stunder/dagar/veckor med familj, släkt, vänner och andra ägare". Bästa hälsningar, Reg.fastighetsmäklare Jorma Kerki.

Byggnad

Typ

1-plan i massiv timmer

Bjälklag

Trä

Fasad

Liggande timmer

Stomme

Timmer

Fönster

3-glasfönster


KartaBilder