Brf-fjällbyn after ski

Brf.Fjällbyn Torpvägen 8. Vecka 10 Hus 8A

Funäsdalen - Tännäs, TÄNNÄS

Vecka 10, Hus 8 A. Brf.Fjällbyn Torpvägen 8. Funäsfjällen

Vecka 10, Hus 8A. Andel av bostadsrätt Brf.Fjällbyn Torpvägen 8. Funäsfjällen. Köparna/nya ägarna nyttjar andelen av bostadsrätt med börja vecka 10år 2025. Fjällbyn västra Härjedalens vackra högfjällsnatur. A-husen har en yta på generösa 73 kvm fördelat på 3 st sovrum, storstuga med braskamin, kök och badrum med dusch. Det finns plats för 6-8 personer tack vare en bäddsoffa i vardagsrummet. Fräscht och rymligt med hög standard Din andel till stugan äger du och din familj. Du kan överlåta den, hyra ut den eller kanske byta vecka inom föreningen och slipper oron för att sköta om byggnaden under resten av året. Fjällbyn är en del av den levande, högt belägna byn Tännäs i hjärtat av Funäsdalsfjällen. Ett hållbart, tryggt och familjevänligt område med fantastiska friluftsmöjligheter. Andelshuset är välutrustat och på stugområdet finns även receptionshus med bastu, biljard och grillkåta. Här finns utförsåkning åtminstone till och med påsklov i närliggande Tännäskrökets skidanläggning eller i Funäsfjällens många andra anläggningar. I anslutning till byn finns även fantastiska Nordic Ski Centre med 30 mil välpreparerade längdspår. Även sommar och höst finns en mängd härliga friluftsaktiviteter såsom fjällvandring och fiske i den vackra naturen. Fjällbyn är en av 4000 anläggningar anslutna till RCI, en stor, internationell organisation för byte av semesterboende mellan länder i världen. Fjällbyn is situated in Tännäs, in the west of Harjedalen province. Tännäs is a small, picturesque mountain village with genuine old buildings in an area renowned for its beauty. The skiing season is from November until April, both cross-country, on-site and downhill - 15km away. Long summer days mean plenty of time for walking, hiking, cycling or fishing. In summer, tennis is available on-site. Fjällbyn`s lodges are built on a hillside with good views overlooking the mountains. A car is essential to enjoy the area.

Budgivning pågår

Fakta

Utgångspris
50 000 kr
eller högstbjudande
Fast.beteckning:

Brf.Fjällbyn Torpvägen 8. Vecka 10 Hus 8A

Rum

4 st

Boarea

73 m²

Byggnadstyp

1 plan Fjällvilla

Byggnadsår

1976

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Jorma Kerki

0705-422622

jorma@nethem.se

Vägbeskrivning

MED BIL: Från Stockholm/Mälardalen är 56 mil, med bra vägar. Lämplig resväg är E4 över Gävle, vidare mot Bollnäs-Ljusdal-Sveg-Tännäs. Även "Dalavägen" över Mora-Orsa-Sveg-Tännäs är lämpligt alternativ. Från Sundsvall är det 30 mil, och från Örebro 52 mil, Göteborg är det ca 64 mil och från Malmö ca 96 mil. Ett ytterligar allternativ är väg 311, Sälen-Särna-Tännäs. Denna väg går över Högvålen Sveriges högs belägna by. Kordinatanvisning RT90: 6929392, 1338112 WGS84: Lat N 62° 26' 27? Lon E 12° 40' 9? Decimal: 62.4411, 12.6692.

Rum

 • Förstukvist

  Förstukvist med takad altan under tak.

 • Hall - kapprum

  Hall - kapprum.

 • Storstuga

  Storstuga med matrumsdel, köksdel, soffgrupp med bäddsoffa för ytterliggare 2 personer, eldstad.

 • Köksavdelning

  Köksavdelning i storstugan: Utrustning: spis, fläkt, kyl-fullhöjd, frys-fullhöjd, diskmaskin, öppen spis.

 • Badrum

  Badrum. Utrustning: dusch, tvättställ och torkskåp. Sauna, relax finns i samvarobyggnaden.

 • Sovrum

  Sovrum två bäddar och med vacker utsikt mot Fjällen.

 • Sovrum

  Sovrum med våningssäng för 2 personer.

 • Sovrum

  Sovrum med våningssäng för 2 personer.

Tomt

Naturtomt.

Som en del av den högt belägna byn Tännäs ligger Fjällbyns stugby på bergets sydsluttning med en vidsträckt vy över fjällvärlden. Nere i dalen flyter Tännån och i närområdet finns Rogens magnifika naturreservat, myskoxhägn och det lokala mikrobryggeriet. Ett familjevänligt och bekvämt område med fantastisk fritid året runt, både för den som vill vara aktiv och den som söker lugnet.

Takad altan samt hela trädgården.

Bilplats

Ingår med plats för 1 bil finns plats även för dina gäster.

Tv

Ansluten till Fjällbyns kabelnät.

Bredband

Det finns tillgång till trådlöst Internet över hela stugbyn.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utförd

Utförd

Drift per år

Årsavgiften tillika driftkostnaden är 2 650 kr per år och vecka. Inga andra kostnader tillkommer. När du köper en andel i en fjällstuga i Fjällbyn köper du inte bara del i fen välutrustad fjällstuga. Du är delägare i fastigheten/marken/tomten, aktivitetshuset, diverse anläggningar för sport och fritid, all övrig utrustning som båtar, cyklar, pulkor, barnlift/hemmabacke,, tennisbana, lekplats. Saker som gör fritiden lyckligare, innehållsrikare och bekvämare.

Närområde

Funäsfjällen är Sveriges tredje största skidområde. Här hittar vi orterna Ramundberget, Bruksvallarna, Tänndalen, Messlingen och Funäsdalen som tillsammans med Tännäs samverkar om attraktiva liftkort. Det finns också en barnlift i själva stugbyn som är tillgänglig utan kostnad. Fjällbyn invigdes 1980. Den ligger mitt i Sveriges högst belägna kyrkby. Andelshusen är välutrustade och förvaltas varsamt med successiva moderniseringar. Här finns också den centrala serviceanläggningen med gemensamma umgängesytor, bastu, stor terrass och biljardbord. Man behöver inte åka långt för att komma till närmsta skidanläggning, Tännäskrökets backar syns tydligt från husen på andra sidan dalen. Här erbjuds fin utförsåkning för hela familjen med drygt 15 nedfarter från två toppar. En annan populär aktivitet som Fjällbyn erbjuder är att tolka efter bandvagnen upp till en våffelstuga på närliggande fjälltoppar. Men även vår, sommar och höst finns det gott om möjligheter till naturnära aktiviteter som till exempel fiske (byn har egna kanoter och båtar), vandring och cykling längs väl skyltade leder.

Övrigt om närområdet

När du köper en andel av bostadsrätt i Fjällbyn köper du inte bara andelar av bostadsrätt i en välutrustad fjällstuga. Du är delägare i fastigheten/marken/tomten, aktivitetshuset, diverse anläggningar för sport och fritid, all övrig utrustning som båtar, cyklar, pulkor, barnlift, tennisbana, lekplats. Saker som gör fritiden lyckligare, innehållsrikare och bekvämare. Ägandet ger oss precis lagom med semesterveckor och vi får uppleva alla årstider i huset, det uppskattar vi. För oss är det viktigt att kunna koppla av på riktigt. Det kan vi i vårt fjällhus. När vi åker upp är det bara gemenskap, tid för varandra, vila och uppladdning som gäller – inte renovering, målning eller annat arbete. Allt sådant löser föreningen Brf. Fjällbyn. Det är skönt. Tips, köp samma andelsveckor i olika hus med andra familjer, vänner, släkt ni vill umgås med och ni träffas varje år. Vi är övertygade om att ni kommer trivas och ha många lyckliga stunder/dagar/veckor med familj, släkt, vänner och andra ägare.. Bästa hälsningar/ Best Regards, Reg.Fastighetsmäklare Jorma Kerki.

Byggnad

Typ

1 plan Fjällvilla

Byggår

1976

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plåt

Fasad

Lockpanel

Grund

Murar till berg

Stomme

Trä

Uppvärmning

El, ved

Tak

Plegel

Fönster

3-glas kopplade

Renoveringar

Från årsavgiften avsätts det medel till yttre och inre underhåll enligt plan.

Övriga byggnader

Servicehuset är centralpunkten för samvaro. Huset är i två plan. På övre finns reception och en kiosk/cafe där du även kan hämtar ved. På anslagstavlan finns tips på utflykter. Servicehusets stora sällskapsrum som finns på övervåningen är en naturlig samlingsplats, där träffas föreningens delägare kring en brasa eller kanske för ett spontant knytkalas eller för att läsa en bok eller dagstidning. När du går ned för trappan kommer du till gillestugan. Den ligger mellan dam- och herrbastun. Där kopplar du av efter ett härligt bastubad. På nedre planet finns också ett välutrustat lekrum för barnen. I anslutning till lekrummet ligger Fjällbyns tvättrum med tvättmaskin och övrig tvättutrustning. Vallningsbod.


Karta


Planlösning


Bilder