Mysiskt boende

Brf.Hemfjällsbyn V18,48,49.H23B

Hemfjällsbyn - Högfjället - SÄLEN, Sälen

Brf.Hemfjällsbyn V18,48,49.H23B. Ski-in/ski-out.

Brf. Hemfjällsbyn V18,48,49.H23B. Här har du direkt närhet till fina längdskidspår och ski-in/ski-out. Nu har det blivit ännu smidigare och bekvämare att bo i Hemfjällsbyn med den nya släpliften som tar dig till Högfjället och till Lindvallen. Dessa stugor har alltid varit mycket populära på grund av sitt läge och med närhet till både alpint och längdåkning. Transportlift/gångavstånd ca 500 m till Högfjällshotellet med stort utbud av restauranger, (after-ski), shopping, aktiviteter och andra nöjen. Fjällstuga med 4+2 bäddar, allrum/kök med kyl/ frysfack, mikrovågsugn, brödrost, kaffebryggare. Storstuga med bäddsoffa om två bäddar, braskamin, kabel-tv, radio. I det första sovrummet finns en dubbelsäng, i det andra en våningssäng med två bäddar. Storstuga med bäddsoffa för 2 personer, kabel-TV, eldstad. Köksavdelning med spis/ugn, kyl, frys, brödrost, kaffebryggare, mikro, radio. Dusch/WC, torkskåp. Låsbar skidbod. Altan i söderläge. ABSOLUT RÖKFRITT. Hemfjällsbyn består av 27 fjällstugor. Byn är varsamt inplacerad i den ömtåliga fjällnaturen mellan Östra Kalven, Storfjället och Köarskärsfjället, och nära Högfjällshotellet, Gammelgården, Sälens Fjällkyrka. Fjällnaturen omger dig när du stiger ut på farstukvisten. Här finns de orörda vidderna norrut mot Östfjället och söderut mot Storfjällsgraven. Kungsleden utgår från detta område. Stugorna är byggda i timmer och färgsatta så att de smälter in i den omgivande fjällterrängen. Ski in/ski out släplift går utanför till Högfjället och om man önskar kan man fortsätta till Lindvallen med släpliften. Byn ligger ungefär 500 m från Högfjällshotellet samt granne med HC (Högfjällscenter) i nära anslutning till fjällvägen Sälen-Rörbäcksnäs. Stugorna är byggda så att samtliga boende har altan och nära till transportliftar till Högfjället och Lindvallen. Här finns Sälens bästa längdskidåkning med väl pistade spår på bekvämt avstånd. Gångavstånd till Högfjällshotellet med restauranger och andra nöjen, ICA livsmedelsaffär, Sälens Fjällkyrka, Gammelgården.

Fakta

Utgångspris
45 000 kr
Rum

3 st

Boarea

50 m²

Biarea

2 m²

Byggnadstyp

1-plan i massiv timmer

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Jorma Kerki

0705-422622

jorma@nethem.se

Vägbeskrivning

Hitta hit Från Sälens by, efter att du passerat Högfjällshotellet tag första avtagsvägen till vänster och du är framme. Skyltat Sälenfjällen är Sveriges närmaste fjällvärld - hit är det lätt och smidigt att ta sig från alla platser. Sveriges sydligaste fjällvärld väntar på dig. Snösäkert, gott om liftar och nedfarter, välplogade vägar. Från Stockholm tar du vägen via Falun, Borlänge eller Malung. Från Göteborgsområdet 45:an via Grums - Malung till Sälen. Storfjällsbyn ligger ca 10 km från Sälens by och ca 500 efter Sälens Högfjällshotell första avtagsvägen till vänster och ni är framme. NYHET! Sälen har flygplats fr.o.m 2019! Flygplatsen belägen mellan Hundfjället (ca 2 mil från Hundfjället) och Trysil. Med bil tar du dig Sälen på ett snabbt och smidigt sätt. Från Stockholm och Mälardalen finns det ett par alternativ att välja mellan. Några reseexempel: " Stockholm 420 km " Göteborg 490 km " Karlstad 240 km " Örebro 320 km " Falun 190 km " Oslo 270 km " Gardermoen 230 km Tåg Vill du ta tåget till Sälen är närmaste station Mora. Mellan Mora och Sälen går anslutningsbuss med ca 100 km reseavstånd. www.sj.se Flyg Vill du ta flyget till Sälen finns flygplats i Mora, ca 100 km från Sälen. Tel +46(0)250-30175 www.dalaflyget.se/mora-siljan NYHET! Sälens internationella flygplatsen belägen mellan Hundfjället och Trysil. Buss Under vintersäsongen finns direktbussar från Stockholm och Göteborg. Swebus +46(0)771-218218 www.swebuss.se Fjällexpressen +46(0)8-727 90 35, +46(0)31-700 88 02 www.fjallexpressen.se.

Övrigt

Ägandet ger oss precis lagom med semesterveckor och vi får uppleva två årstider i huset, det uppskattar vi. För oss är det viktigt att kunna koppla av på riktigt. Det kan vi i vårt hus. När vi åker upp är det bara gemenskap, tid för varandra, vila och uppladdning som gäller – inte renovering, målning eller annat arbete. Allt sådant löser föreningen Brf.Hemfjällsbyn, det är skönt. Tips, köp samma andelsveckor i olika hus med andra familjer, vänner, släkt ni vill umgås med och ni träffas varje år. Vi är övertygade om att ni kommer trivas och ha många lyckliga stunder/dagar/veckor med familj, släkt, vänner och andra ägare". Bästa hälsningar, Reg.fastighetsmäklare Jorma Kerki.

Planlösning

Fjällstuga med 4+2 bäddar, storstuga med köksavdelning och utgång till altan. Storstuga med bäddsoffa för två bäddar, braskamin, kabel-tv, I det första sovrummet finns en dubbelsäng, i det andra en våningssäng med två bäddar. Toalett, dusch, torkskåp. Skidförråd. Motor värmaruttag. Vallabod.

Rum

  • Rumsbeskrivning

    Fjällstuga parstuga på 50 kvm, 2 sovrum, 4+2bäddar. Sovrum 1 dubbelsäng. Sovrum 2 våningssäng. Storstuga: Bäddsoffa för 2 personer. Spis/ugn, kyl, frys, brödrost, kaffebryggare, mikro, torkskåp, radio, kabel-TV, braskamin, dusch/WC. Altan i söderläge. Uttag för motorvärmare (kostnad ca 100:-/vecka) och låsbar skidbod. Uteplats i söderläge. Släplift utanför fjällstugan ski-in/ski-out.

Tomt

Hemfjällsbyn består av 27 parstugor, innehållande 53 lägenheter, fördelade på 2- och 3-veckorsandelar. Byn är varsamt inplacerad i den ömtåliga fjällnaturen mellan Östra Kalven, Storfjället och Köarskärsfjället, och helt nära Sälens Fjällkyrka. Här finns de orörda vidderna norrut mot Östfjället och söderut mot Storfjällsgraven. Kungsleden utgår från detta område. Stugorna är byggda i timmer och färgsatta så att dom smälter in i den omgivande fjällterrängen. Byn ligger ungefär 400 m från Högfjällshotellet samt granne med HC (högfjällscenter) i nära anslutning till fjällvägen Sälen-Rörbäcksnäs. Här finns också Sälens bästa längdskidåkning med välpistade spår på bekvämt avstånd. Gångavstånd till Högfjällshotellet och livsmedelsaffär. 1930-talet. Norsk entreprenör hittade platsen för Högfjällshotellet Den unge, vågade entreprenören J W Klüver hade en dröm: Att bygga ett lyxigt högfjällshotell i Sälen. Han hade studerat snötillgång och temperaturförhållanden i Sverige och valde Sälen för säsongens varaktighet och djupa snötäcke.

Altan.

Tv

Ansluten till kabelnät.

Drift per år

Årsavgiften är 1.345:-/andelsvecka och år. Inget mer tillkommer. Årsavgiften betalas av den som använder veckan om inget annat överenskommet Brf.Hemfjällsbyn har mycket bra ekonomi. Denna andel av bostadsrätt är ej pantsatt och det finns inga skulder till föreningen.

Närområde

Snösäkraste ort i Sverige är Sälen. Snösäkraste ort i Norge är Trysil Sveriges största alpina skidområde är Sälen och Norges största alpina skidområde är Trysil. Området erbjuder drygt 250 pister och ett enormt utbud av restauranger, nöjen, shopping och aktiviteter. Utbudet av upplevelser och antal gäster ökar stadigt även under sommar- och höstperioden. Hemfjällsbyn har ett unikt läge mitt i Sveriges största skidområde och granne med Sälens Högfjällshotell. Liftar och skidspår tretton restauranter från enklare till gourmetrestauranten Oncel Jean finns i anslutning till hotellet. Hemfjällsbyn - Högfjället - klassisk fjällsemester På Hemfjällsbyn är det aldrig långt till någonting ski-in/ski-out,. Släplift till Högfjället. Liftarna, utförsåkningen, längdåkning, närhet till restaurangerna och andra nöjen, skiduthyrningen, skidskolan och andra aktiviteter finns alltid runt knuten. Breda, sköna backar i högfjällsterräng borgar för en trivsam skidåkning. Småskaligheten och närheten gör Högfjället till ett tryggt område att släppa ut barnen i. Högfjället sitter ihop med Lindvallen genom transportliftar vilket betyder hela 56 nedfarter, 48 liftar och 6 rullband i samma skidområde. 1930-talet. Norsk entreprenör hittade platsen för Högfjällshotellet Den unge, vågade entreprenören J W Klüver hade en dröm: Att bygga ett lyxigt högfjällshotell i Sälen. Han hade studerat snötillgång och temperaturförhållanden i Sverige och valde Sälen för säsongens varaktighet och djupa snötäcke.

Byggnad

Typ

1-plan i massiv timmer

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plåt

Fasad

Liggande timmer

Stomme

Timmer

Fönster

3-glasfönster

Övrig byggnader

Skidförråd intill entrédörren. Vallabod.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder